Geachte collega,
Bij deze willen wij u graag uitnodigen voor een in meerdere opzichten bijzonder symposium. Ten eerste omdat wij hiermee willen vieren dat wij in het Catharina Ziekenhuis nu meer dan 50 jaar met heel veel plezier jonge collega longartsen opleiden; Ten tweede om hiermee de start van onze samenwerking in 2014 op het gebied van de interstitiële longziekten te markeren met onze Santeonpartner het Antonius Ziekenhuis Nieuwegein; Ten derde vanwege de bijzondere locatie: het vermaarde van Abbe museum. Kortom 3 redenen waarom u dit symposium eigenlijk niet mag missen! We hopen u dan ook op 29 januari in het van Abbe museum te mogen begroeten. Tot dan. Mede namens de voltallige opleidingsgroep,
De voorbereidingscommissie:
Eveline Schakenraad
Frank Smeenk
Pascal Wielders
Programma
13.00 uur Ontvangst
14.00 – 14.10 uur Opening door Pascal Wielders
14.10 – 14.40 uur Prof. Dr. Frank Smeenk 50 jaar opleiding:een terugblik en blik vooruit
14.40 – 15.10 uur Prof. Dr. Bart Lambrecht: Pathogenese interstitiële longziekten
15.10 – 15.40 uur Pauze
15.40 – 16.10 uur Prof. Dr. Jan Grutters: IPF-netwerk en nieuwste ontwikkelingen
16.10 – 16.40 uur Radiologie Rianne Verhees: HRCT-beeld bij IPF
16.40 – 17.00 uur Quiz, antwoorden en prijsuitreiking
17.00 – 19.00 uur Borrel
Voor wie:
Longartsen (i.o.)
Reumatologen (i.o.)
Pathologen (i.o.)
Radiologen (i.o.)
Bestaat de vrije wil? Neuroloog Dick Swaab, auteur van de bestseller ‘Wij zijn ons brein’, denkt van niet. De Amerikaanse bewustzijnsfilosoof Daniel Dennett, gelauwerd met de Erasmusprijs, bestrijdt dat. Hij noemt Swaab ‘een wetenschappelijke schurk’.
Ook onder psychiaters, medici, juristen, verslavingsdeskundigen, psychologen en anderen wordt druk gediscussieerd over dit onderwerp. In hoeverre kunnen/moeten we mensen aanspreken op hun handelen en wandelen? Wat is meest effectieve manier om gedragsveranderingen te begeleiden en beïnvloeden?
Aanmelden vanaf heden tot uiterlijk 4 mei 2016
Voor professionals en patiënten, geïnteresseerden.
Bij financiële arrangementen en toegang tot dure geneesmiddelen is verdringing vaak een overweging. Deze middag staan we stil bij de rol van verdringing bij vergoedingsbesluiten, de wetenschappelijke achtergrond van verdringing en onderzoek op dit gebied.
U bent van harte welkom.
Inspiratie en passie in de zorg: ‘hoe gaan we om met gezondheid in de toekomst?’
Op 13 oktober 2016 zal het symposium: ‘Inspiratie en passie in de zorg: hoe gaan we om met gezondheid in de toekomst?’ plaatsvinden. Dit symposium staat in het teken van het 10-jarige jubileum van de ild care foundation. Bovendien hebben we dit jaar ook de officiële erkenning gekregen van het CBF en is vanaf 1 juli 2016 de ild care foundation ‘erkend goed doel’.
Het symposium heeft naast thema’s als verbinden, innovatie en bereikbaar houden van de juiste zorg voor iedereen, ook een verbindend karakter hoe kunnen we de kenniseconomie van Nederland samen internationaal zichtbaar maken en versterken. ‘Personalized Medicine in interstitiële longaandoeningen (ILD)’, zorg op maat, rekening houdend met het unieke profiel van een persoon, is niet meer weg te denken uit de huidige gezondheidszorg. Ook hier geldt bij uitstek: ‘voorkomen is beter dan genezen’. Dit vergt een andere mindset, aandacht voor het individu en coaching door multidisciplinair expertiseteams.
Er is een uniek programma samengesteld met inspirerende sprekers, die deze aspecten met passie zullen brengen. Het symposium zal plaatsvinden op een unieke locatie namelijk het Akoesticum te Ede.
Tevens zal tijdens dit symposium gelegenheid zijn om kennis te maken met de Health Experience van het World Food Center (WFC) te Ede. Het doel is om allerlei partijen met elkaar in contact te brengen. Er zal een uitgebreide expositieruimte zijn waar verschillende partijen uit de zorg, wetenschap en industrie zich aan elkaar kunnen voorstellen met als doel een vruchtbare samenwerking op te kunnen zetten.
We hopen dan ook dat we u kunnen verwelkomen op 13 oktober 2016.
Accreditatie (NVALT): 4 punten
Meld u vandaag nog aan! Graag in uw mail vermelden:
- met hoeveel personen u komt
- of u wel/niet gebruik maakt van de lunch
- eventueel uw BIG-nummer voor de accreditatie
- uiterlijk 2 weken voor aanvang ontvangt u een bevestiging en nadere informatie
U kunt zich aanmelden on line via: LINK
e-mail adres voor informatie: info@ildcare.nl
Routebeschrijving WFCD/Akoesticum (PDF)
namens de ild care foundation,
Prof. dr. Marjolein Drent, voorzitter en oprichter ild care foundation
NB: deelname is gratis; een donatie aan de ild care foundation zal zeer op prijs worden gesteld!
Zie voor mogelijkheden: www.ildcare.nl
Programma (download PDF)
Inspiratie en passie in de zorg: ‘hoe gaan we om met gezondheid in de toekomst?’
Jubilieumsymposium ter ere van 10-jarig bestaan ild care foundation
Datum 13 oktober 2016
Locatie Akoesticum Ede (zie ook: www.akoesticum.org)
12.00 – 13.00 Ontvangst met broodjes (voor wie daar gebruik van wil maken)
Dagvoorzitters: Gerd Leers en Gerard Kemkers (ambassadeurs ild care foundation)
13.00 – 13.10 Opening door prof. dr. Marjolein Drent, voorzitter ild care foundation
13.10 – 13.30 ‘Leiderschap en verandering vanuit compassie in de zorg’ door Salmaan Sana, o.a. mede-oprichter Compassion for Care.
13.30 – 13.50 ‘Topzorg in de praktijk’ door prof. dr. Jan Grutters, longarts, hoofd ILD Expertisecentrum St Antonius Ziekenhuis, Nieuwegein.
13.50 – 14.10 ‘Blind vertrouwen’ door mr. Esther Crombag, docente staats- en bestuursrecht, Universiteit Maastricht.
14.10 – 14.30 ‘Wordt de kok farmacoloog van de toekomst?’ door prof. dr. Aalt Bast, hoofd vakgroep Farmacologie en Toxicologie, Universiteit Maastricht.
14.30 – 14.40 Muzikaal intermezzo
14.40 – 15.10 Interactieve discussie: rondgang langs posters onderzoekers en vertegenwoordigers patiëntenverenigingen en universiteiten, o.l.v. moderators.
15.10 – 15.40 Pauze
15.40 – 16.00 ‘Hart voor vrouwen’ door prof. dr. Angela Maas, hoogleraar Vrouwen Cardiologie, Radboud UMC, Nijmegen.
16.00 – 16.20 ‘Als wij niets doen, wie dan?!’ door Wanda de Kanter, longarts Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, Amsterdam.
16.20 – 17.00 Paneldiscussie: ‘Bereikbaarheid van de juiste zorg voor iedereen, ook in de toekomst’ met onder meer vertegenwoordigers van Longfonds, NZA, Zorgverzekeraars, ZonMW en zorgverleners. o.l.v. Felix Rottenberg.
17.00 – 17.30 Afsluiting
17.30 – 18.15 Netwerk borrel (aangeboden door de ild care foundation)